Den Islamiska regimen hängde Delara!

Den Islamiska regimen hängde Delara!

000_clip_image002I september 2003, då Delara Darabi var 17 år gammal, bröt hon och hennes då 19-årige pojkvän, Amir Hossein Sotoudeh, sig in i 58-årige Mahins hem.
Under inbrottet ska Amir Hossein Sotoudeh ha mördat Mahin, som dessutom var kusin med Delara Darabis far. När paret greps erkände Delara Darabi mordet, men enligt henne gjorde hon det bara för att skydda sin pojkvän, som ska ha sagt att hon på grund av sin låga ålder skulle få ett mildare straff. Hon har sedan dess tagit tillbaka sitt erkännande.
I 6 år hade döden och dödsdomen hängt över Dlaras liv, hon var bara 23 år gammal. Trots internationella påtryckningar Islamiska regimen följde sina omänskliga sharia lagar och hängde Delara i gryningen av 1 maj 2009 i Rasht fängelset. Denna barnfientliga regim håller tiotals barn i fängelse för att de ska nå vuxen åldern i vätan på avrättning. Ghasas lagen, som bygger på hämnd, mord mot mord och blod mot blod (öga mot öga) är ett brott mot mänskliga rättigheter. Den bygger på stenålderslagar och normer.
Stoppa Dödsstraff och Tortyr i Iran

Iransk islamisk regim är ett exempel bland de regimerna i världen som verkställer alla möjliga barbariska straff mot minderåriga, kvinnor, arbetare, journalister och författare, studenter, ungdomar, sekulära m fl. När det gäller tortyr använder den islamiska regimen i Iran piska, lödkolv, strykjärn, kistor, flaskor, våldtäkt, kedjor, tång, tryckpressar, borrmaskiner, kemiska medel mm som tortyrredskap. Alla dessa verktyg används i tortyrkamrarna för att tvinga fram fångarnas bekännelser.
Bara under det senaste avrättades många personer och stenades 2 män. I augusti 2008 avrättades Behnam Zareh (16 år), Reza Hedjazi (15år) efter 3 år i fängelse. Dödsdom och avrättningar är en barbarisk handling som måste avskaffas. Avrättning är omänskligt, primitivt och orättfärdigt oavsett anledning och den iranska regimen ligger i topp i detta sammanhang. Stöd oss i vår kamp mot dödsstraffet.

Länge leve frihet, Länge leve jämlikhet
Women´s Liberation – Iran
http://www.womensliberation.net
090502

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*