Svenska

Svar till Öppet brev till utrikesministern!

Hej Shahla, Tack för ert brev till utrikesminister Margot Wallström. Jag arbetar på Utrikesdepartementets ministerkansli och har blivit ombedd att svara. Den svenska regeringen är väl medveten om att det ... Read More »

Öppet brev till Margot Wallström, Inför Islamiska regimens delegationsbesök i Sverige.

shahla

Öppet brev till Margot Wallström Göteborg den 26:e maj 2016 Den 1 juni kommer Islamiska regimens utrikesminister Mohammad Javad Zarif med en delegation att besöka Sverige under sin rundresa i ... Read More »

Förbjud barnslöja

Jag läste Gudrun Schymans replikom ”fundamentalismen i förorten” där hon delar Parvin Kabolys oro och försöker svara på den kritik som riktas till feministerna. Hon skriver bland annat ”Alla ska ... Read More »

Kvinnomisshandel är vidrigt

shahlaFloda20050723

Var 20.e minut misshandlas en kvinna av en man som står henne nära. Var 10.e dags dör en kvinna av samma orsak. Är detta acceptabelt? Har man rätt att förstöra ... Read More »

Tvångsäktenskap – en skamfläck i det jämställda Sverige!

Tvångäktenskap

    Vi i Göteborg kan inte Samlas vid Fadimes grav men ska hedra 6-årsminnet av Fadime Sahindal genom att komma ihåg och skriva om henne. Mordet på Fadime Sahindal ... Read More »

Gör kvinnodagen till en solidarisk dag för kvinnor i Mellanöstern. Stöd kampen för frihet och jämlikhet i Iran

n36zdh

8 mars är jämlikhetens dag för kvinnor och män. En dag då den framåtsträvande delen av samhället organiserar en kamp mot diskriminering och brist på kvinnornas rättigheter i världen. 8 ... Read More »

Halal TV,”en liberal ansikte till islamiska rörelsen”

savalan_n

I november började SVT:s nya satsning Halal-TV. Ett program som ska diskutera” klass, jämställdhet, sex, alkohol och skönhetsideal”. Programmet Halal Tv som sändes i SVT2 avslöjar den politiska islams intåg ... Read More »

Halal TVs program!

shahla1

I november började SVT:s nya satsning Halal-TV. Programmet som ska diskutera klass, jämställdhet, sex, alkohol och skönhetsideal. Alla som har gått skolan känner till ordet Halal. –          äter du Hahal ... Read More »

Kvinnomisshandel är vidrigt!

Stoppa våld mot kvinnor! Våld är en stort hinder i jämställdhet och jämlikhets strävan

Var 20.e minut misshandlas en kvinna av en man som står henne nära. Var 10.e dags dör en kvinna av samma orsak. Är detta acceptabelt? Har man rätt att förstöra ... Read More »

Tvångsäktenskap – en skamfläck i det jämställda Sverige!

image001

Vi i Göteborg kan inte Samlas vid Fadimes grav men ska hedra 6-årsminnet av Fadime Sahindal genom att komma ihåg och skriva om henne. Mordet på Fadime Sahindal den 21 ... Read More »