Samling till manifestation

Du kan påverka! Anslöt dig och Solidarisera med politiska fångar i Iran och fördöm avrättningar!av Noori Gbg kl. den 2 oktober 2010 kl. 23:30
Manifestation mot avrättningar i Iran för stöd till politiska fångar!

Dödsstraff är ett statligt organiserade brottslighet. Det är statliga mord. Det är ett verktyg som används av den styrande klassen att kontrollera och undertrycka samhället och krossa deras protester.

Dödsdom och avrättningar är en barbarisk handling som måste avskaffas. Avrättning är omänskligt, primitivt och orättfärdigt oavsett anledning och den iranska regimen ligger i topp i detta sammanhang.Iransk islamisk regim är ett exempel bland de regimer i världen som verkställer dödsdomar mot minderåriga, kvinnor, arbetare, journalister och författare, studenter,ateister, oliktänkande, m fl.
Bara under först månaden år 2011 avrätts mer än hundra personer. Under senaste månader har islamiska regimen systematiskt berövat rätten till liv av många politiska fångar och samhällsaktivister.
Islamiska regimen i Iran är själva symbolen för dödsstraffet och inte skäms över offentliga, sadistiska avrättningar och tortyr, låt oss förvandla den 29 januari till en dag mot 100,000 avrättningars regim!

Vi som har överlevt islamiska regimens barbarism och kommer ihåg massavrättningarna från 80 talet är oroade över politiska fångars öde i Iranska fängelser.

Vi uppmanar alla att ansluta sig till oss i denna dag och visa en enad stark front mot den islamiska regimen i Iran. Varje påtryckning på den iranska regimen att upphöra med avrättningar och frige politiska fångar är en milstolpe i den internationella rörelsen mot dödsstraff och tortyr. Civiliserade världen har alltid varit i frontlinjen i kampen mot avrättningar i Iran. Idag politiska fångar i Iranska fängelser förväntar solidaritet av omvärlden.

Samling : Göteborg: Gustav Adolfs torg Lördag: 29.e Januari 2011 Kl: 14.00 Sedan vi tågar till Järntorget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*